
1924
Folkeforbundet vedtager fem artikler om børns rettigheder. De indgår i Genéve-dekarationen
1948
Genéve-deklarationen revideres. FNs generalforsamling vedtager verdenerklæringen om Menneskererettigheder, som omfatter alle mennesker i verden, også børnene
1950
Europarådet vedtager konventionen til beskyttelse af menneskererettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder, der bl.a. beskæfitger sig med børns og unges retsstilling og undervisning.
1959
FNs generalforsamling vedtager erklæringen om barnets rettigheder. Erklæringen fastslår i 10 artikler, hvad der skal være barnets rettigheder.
1961
Europarådet vedtager den europæiske socialpagt, der bl.a. sikrer børn og unge beskyttelse mod social og økonomisk udnyttelse.
1966
FNs generalforsamling vedtager to konventioner om menneskerettigheder, konventionen om økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder og konventionen om borgerlige og politiske retigheder. konventionerne fastslår nogle fundamentale børnerettigheder.
1971
FNs generalforsamling vedtager en konvention om racediskrimination.
1979
I internationalt børneår stiler Polen forslag om, at der med udgangspunkt i erklæringen om barnets rettigheder udarbejdes en konvention om bartnets rettigheder
1980
FNs menneskerttighedskommission nedsætter en arbejdsgruppe med repræsentanter for 43 lande til at udarbejde et udkast til konventionen om barnets rettigheder.
1983
50 ikke-statslige organisationer, der beskæftiger sig med børns vilkår, går sammen om at udarbejde iddeer og for-salg til den arbejdsgruppe, der arbejder med udkast til børnekonventionen.
1989
Den 20. november på 20 årsdagen for vedtagelsen af erklæringen om barnets rettigheder, vedtager FNs generalforsamling konventionen om barnets rettigheder.
1990
Konventionen om barnets rettigheder træder i kraft den 2. september efter at være ratificeret af 20 stater.
1991
Den 19. juli 1991 ratificerer Danmark som det 94. land konventionen om barnets rettigheder.